<beginpagina

nieuws

mei 2018

Homm'age à Trois

SynapsZ Kunstcollectief eert Fons Gieles, Joop Mijsbergen en Jan Wessendorp.

Project van SynapsZ Kunstcollectief en het Cultuurbedrijf
Periode: van 8 september t/m 2 december 2018
Locatie: het Markiezenhof te Bergen op Zoom

SynapsZ Kunstcollectief bestaat uit Els van Egeraat, Fred de Ron, Gerard Huisintveld, Hans Oerlemans, Jan Slokkers, Petra Kwaadgras, Richard de Weert

Het concept van SynapsZ om samen met gastkunstenaars, van elke denkbare discipline, een nieuw idioom te scheppen leidt dit keer naar 3 Bergse kunstenaars die de afgelopen 5 a 6 decennia het kunstklimaat in Bergen op Zoom, alsmede de standaard daarvan, mede hebben bepaald:
Fons Gieles, Joop Mijsbergen en Jan Wessendorp.

Van deze monumentale Bergse kunstenaars zal onder de titel Homm'age à Trois een selectie van hun werk geëxposeerd worden, samen met werk van SynapsZ dat ‘vragen' vanuit het aangeleverde werk zal beantwoorden met eigen werk. Dit kan, met respect voor het werk van de drie kunstenaars, in elke denkbare vorm gestalte worden gegeven: collage, assemblage, installatie, licht, video, geluid, performance etc.

Tijdens deze bijna 3 maanden durende expositie zal het werk door SynapsZ op wisselende wijze worden gepresenteerd, gecombineerd en geregisseerd. Steeds vanuit verrassende perspectieven en subthema's, zoals De Stad (Fons), De Zee (Joop) en De mens (Jan).

De reacties en interventies van SynapsZ zullen te zien zijn in de tuinzalen en elders in het Markiezenhof. Dit zal het publiek verleiden om ook de rest van het museum te bezoeken. Er valt voor de bezoekers iets te ontdekken.

Deze experimentele expositie past binnen het concept ‘Publiek geheim-geheim publiek' van het Cultuurbedrijf en sluit aan bij het thema ‘Verhalen'. Het is gedurende drie maanden een werk in uitvoering waarbij de toeschouwers verrast zullen worden door een flankerend programma met diverse activiteiten.

Homm'age à Trois
8 september t/m 2 december 2018
Markiezenhof - Steenbergsestraat 6 Bergen op Zoom
openingstijden: di t/m zo 11:00 - 17:00 uur

 

Voor oud nieuws zie deze link

 

blogger visitor